Suklaa-mangotäytekakku

Van Houten on valloittanut jo monen suklaan ystävän sydämen. Näitä suklaisia reseptejä on pakko kokeilla. Van Houten - vähän vaativampaan makuun!

Tässä käytetty suklaakakkupohja on täyteläinen, mehevä, todella helppo tehdä ja monikäyttöinen. Ohjeessa mangotäyte, mutta täytteitä ja kuorrutetta vaihtelemalla tämä kakku taipuu moneen. Miten olisi suklaa-mansikkakakku, tupla- tai triplasuklaakakku, kirpeänsuloinen sitruuna-suklaakakku…

Valmistusaineet

Kakkupohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl Van Houten kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl voisulaa
2 dl maitoa
Kostutukseen appelsiinimehua tai -limua
Täyte:
2 dl mangolla maustettua maitorahkaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk Lemon Curd -tahnaa
Kuorrutus:
200 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
½ dl Van Houten kaakaojauhetta
kermaa tai maitoa

Valmistusohje

  1. Pohja:
  2. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää niihin muut kuivat aineet. Sekoita huolella.
  3. Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmunat, sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä sekoittamasta liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa vehnäjauhoista.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24 cm) ja paista 175 -asteisessa uunissa 40 - 50 minuuttia. Kokeile välillä pohjan kypsyyttä cocktailtikulla. Pohja on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
  5. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen täyttämistä, mielellään seuraavaan päivään.
  6. Täyte:
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maustettu rahka ja sekoita hyvin.
  8. Tarkasta maku ja makeuta tarvittaessa sokerilla.
  9. Valmistus:
  10. Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan.
  11. Kostuta alin pohjista applesiinimehulla tai -limulla.
  12. Levitä kakkupohjalle kerros Lemon Curd -tahnaa. Lisää tahnan päälle kerma-mangorahkatäytteestä puolet.
  13. Laita keskimmäinen pohja paikalleen, toista kohdasta 2.
  14. Kuorrutus:
  15. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri.
  16. Lisää siivilöity kaakaojauhe ja tuorejuusto voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sekoittaen.
  17. Mikäli vaahto tuntuu liian jämäkälle, notkista sitä lisäämällä maitoa tai kermaa tilkka kerrallaan, samalla sekoittaen.
  18. Kuorruta kakku jäähdytettynä. Pyörivä alusta helpottaa kakun kuorruttamista.

Halutessasi todella suklaisen kuorrutteen, lisää kuorrutteen voi-sokerivaahtoon loppuvaiheessa vielä sulatettua suklaata.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›