Suklaajuustokakku

Van Hauten -suklaareseptit ovat suloisen herkullisia: reseptejä, jotka vievät sinut ajatuksissasi mummolan pirttipöydän ääreen.

Paistamatta valmis, liivatteeton, kylmässä valmistuva juustokakku on suussa sulava. Tässä reseptissä likaantuu monta kulhoa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!

Valmistusaineet

Pohja:
12 kpl Digestive -keksejä
70 g voita sulatettuna
1 rkl tomusokeria
2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Täyte:
200 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
2,5 dl kermaa

Valmistusohje

  1. Pohja:
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulinta apuna käyttäen hienoksi muruksi.
  3. Lisää sulatettu voi ja siivilöity tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 25-27 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  5. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  6. Täyte:
  7. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  8. Sekoita keskenään tuorejuusto, 100 g sokeria, vaniljasokeri ja kananmunankeltuaiset.
  9. Lisää tuorejuusto-sokeri-munamassaan sulatettu suklaa.
  10. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahtoon loppu sokeri.
  11. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  12. Lisää kermavaahto tuorejuusto-suklaamassaan.
  13. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti massaan.
  14. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta.
  15. Kakku tekeytyy jääkaapissa yön yli tai pakastimessa neljässä tunnissa.

Pohjaan voi kokeilla myös muita kuin Digestive keksejä, esimerkiksi Savoiardi-kekseistä tulee mahtava pohja. Tarjoile kakku kylmänä, koristele suklaarouheella tai kaakaojauheella. Voit halutessasi käyttää maitosuklaan tilalla valkosuklaata.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›