Suklaavanukas

Van Houten on valloittanut jo monen suklaan ystävän sydämen. Näitä suklaisia reseptejä on pakko kokeilla. Van Houten - vähän vaativampaan makuun!

Helppotekoinen suklaavanukas arkijälkiruoaksi, välipalaksi tai muuten vaan makeannälkään. Kun haluat suklaata aidoimillaan!

Valmistusaineet

½ l maitoa
1,5 dl sokeria
3 rkl maissijauhoa
3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
koristeeksi / mausteeksi vohveleita, suklaarouhetta, kookoshiutaleita, pähkinöitä...

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet sekaisin kattilassa.
  2. Lisää maito (käytä mielellään täysmaitoa).
  3. Kuumenna seosta hiljalleen, kunnes se sakeutuu.
  4. Poista kattila liedeltä ja lisää voi ja vaniljasokeri.
  5. Kaada annosmaljoihin ja jäähdytä.
  6. Peitä vanukas jäähtymisen ajaksi esim. kelmulla, jotta siihen ei tule kalvoa päälle.

Vanukkaan voit maustaa vaikkapa piparminttuöljyllä tai muilla aromeilla, voit lisätä sekaan pähkinärouhetta, kookoshiutaleita tai suklaarouhetta.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›