Tuile -keksit

Henkäyksenohuet Tuile -keksit sopivat monen jälkiruoan koristeeksi tai miksei herkuteltavaksi sellaisenaan!

Valmistusaineet

25 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl tomusokeria
2 kananmunankeltuaista
3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Pinnoitettua pahvia esim. kakkurasiasta

Valmistusohje

  1. Ota voi ajoissa pehmenemään.
  2. Leikkaa haluamasi muotoiset aukot pinnoitetusta pahvista (esimerkiksi kakkurasian pahvi tai foliovuoan kansi).
  3. Kekseistä saa pyöreitä asettamalla leivinpaperille pieni nokare taikinaa ja pyöräyttämällä lusikalla ohueksi pyöreään muotoon.
  4. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  5. Mittaa jauhot ja kaakaojauhe valmiiksi samaan astiaan.
  6. Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi.
  7. Vatkaa joukkoon munankeltuaiset ja jauho-kaakaoseos.
  8. Vatkaa tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkappiin.
  9. Aseta muotti kylmälle pellille leivinpaperille ja levitä taikina muottien yli lastalla.
  10. Nosta muotti pois ja nosta keksit uuniin 6-8 minuutiksi.
  11. Anna jäähtyä ennen pelliltä nostamista. Tässä vaiheessa keksejä voi vielä muotoilla.
  12. Säilytä kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa.

Koristele vaikka ihana vaniljainen kaakaovanukas näillä ohuilla kekseillä!

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›