Van Houten Minttusuklaa-juustokakku

Kakku kuin kesän paras jätski!

Nonparellifanin lempikakku on tässä.

Helppo ja nopea no bake-juustokakku maistuu kesäjäätelöltä ja näyttääkin siltä.

Tässäpä helppo ja näyttävä tarjottava juhliin tai muuten vain makean nälkään.

Valmistusaineet

100 g maustamattomia keksejä (esim. Digestive)
100 g voita
0,5 dl maitoa
1 dl Van Houten kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1,25 tl piparminttuaromia
n. 1 dl nonparelleja
21 cm irtopohjavuoka

Valmistusohje

  1. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi.
  2. Sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon. Anna tekeytyä hetki.
  3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keksiseos leivinpaperille vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  4. Tee täyte kahdessa osassa.
  5. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
  6. Vatkaa 2 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon 200 g tuorejuustoa.
  7. Kuumenna kattilassa maito, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
  8. Kun seos on tasainen, sekoita joukkoon pehmenneet, puristellut liivatelehdet.
  9. Kaada hieman jäähtynyt seos vähän kerrallaan kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten.
  10. Kaada kaakaoseos vuokaan ja tasoita pinta.
  11. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
  12. Valmista piparminttutäyte.
  13. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  14. Vatkaa 2 dl kermaa ja 0,5 dl sokeria pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa
  15. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja piparminttuaromi. Maista ja lisää aromia tarvittaessa maun mukaan.
  16. Sulata liivatelehdet kattilassa ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla vatkaten.
  17. Sekoita joukkoon nonparellit, kaada jo hieman jähmettyneen suklaamassan päälle ja tasoita tasaiseksi.
  18. Ripottele päälle runsaasti nonparelleja. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Nauti parhaassa seurassa!

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›