Vaniljainen kaakaovanukas

Suklaavanukas päivässä pitää mielen iloisena!

Tämä klassikkoherkku on helppo valmistaa. Se maistuu ihanasti entisaikojen vanukkaalta.

Valmistusaineet

8 dl maitoa
1 dl sokeria
1 dl Van Houten kaakaojauhetta
3-5 tippaa vaniljauutetta
5 kananmunankeltuaista
2,5 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

  1. Lämmitä 2 dl maitoa kattilassa ja vispaa joukkoon kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
  2. Lisää vaniljauute. Anna kiehahtaa.
  3. Vatkaa keltuaiset ja 6 dl maitoa, lisää maissitärkkelys mieluiten siivilän läpi. Vatkaa tasaiseksi.
  4. Kaada kuuma kaakaoseos munaseoksen joukkoon ohuena nauhana.
  5. Kaada seos takaisin kattilaan ja kiehuta hiljaisella muutama minuutti samalla vispaten, kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.
  6. Kaada vanukas annoskuppeihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kaada päälle kinuskikastiketta, pursota kermaa tai nauti sellaisenaan!

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›