Van Houten suklainen NY Cheese Cake

Pehmoisen täyteläinen klassikko New York cheesecake, maistuu nyt pehmeän tummalle suklaalle, eikä lainkaan liian makealle. Raikas mansikkamelba kruunaa tämän herkun, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

Täyte:

  • 800 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl ruokokidesokeria
  • 3 rkl maissijauhoja
  • 1,25 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa (3 kokonaista ja 1 keltuainen)
  • 200 g Créme fraîchea

Mansikkamelba:

  • n. 400 g mansikoita
  • 0,5 dl sokeria

Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen tarjoilua edeltävänä päivänä, koska kakun pitää tekeytyä jääkaapissa yön yli.

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sulata voi, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sekoita se keksimurun joukkoon. Päällystä vuoan pohja leivinpaperista leikatulla ympyrällä. Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  3. Tee täyte. Kumoa tuorejuustot kulhoon, lisää joukkoon sokeri vatkaa tasaiseksi ja lisää maissijauhot. Riko joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa joukkoon Créme fraîche. Lisää lopuksi kaakaojauhe siivilän läpi samalla vatkaten. Kaada seos vuokaan, pohjan päälle. Nosta kakku uuniin 60 minuutiksi. Jos laitat vuoan ritilälle, suojaa uunin pohja, sillä vuoasta saattaa valua rasvaa ulos. Kakku hyllyy vielä hiukan, mutta jähmettyy kyllä.
  4. Sammuta uuni, jätä luukku hieman rakosilleen ruokalusikan avulla ja jätä kakku uuniin jäähtymään, kunnes uuni on jäähtynyt (noin 40 minuuttia). Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta helposti halkeaa.
  5. Nosta kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Valmista mansikkamelba. Soseuta mansikat ja sokeri sauvasekoittimella. Säästä muutama mansikka koristeeksi.
  7. Tarjoa kakku mansikoiden ja mansikkamelban kanssa.