Van Houtenin pastellinen suklaatäytekakku

Kevät on yhtä juhlaa ja juhlan kuin juhlan kruunaa täytekakku. Juhlakauden ei tarvitse päättyä valmistujaisiin, tätä mehevää kakkua tekee mieli useamminkin. Leivo pastellinen unelma myös kesäjuhlien pöytää piristämään.

Keskitaso 10 annosta

Valmistusaineet

Suklaakakkupohja:

  • vuoka 12 x 20 cm
  • 225 g voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia, esimerkiksi Jytte tai Sunnuntai)
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 3,5 dl sokeria ripaus suolaa
  • 6 kananmunaa

Täyte:

  • 200 g (pakaste)vadelmia
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta

Kuorrute:

  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • punaista, sinistä ja vihreää elintarvikeväriä

Koristelu:

  • nonparelleja
  • karkkeja
  • minidonitseja
  • vadelmia
  • hedelmää
  • coctailtikkuja

Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen edellisenä päivänä

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota vuoka. Irtopohjavuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja reunojen väliin. Se tiivistää vuokaa ja helpottaa kakun irtoamista siististi.
  3. Ota voi ajoissa pehmenemään ja munat huoneenlämpöön. Voit pehmentää voita pikaisesti mikrossa noin 10 sekuntia ja sekoittaa voin sitten tasaiseksi massaksi.
  4. Mittaa jauhot ja leivinjauhe valmiiksi omaan astiaan.
  5. Mittaa vesi kattilaan ja anna kiehahtaa.
  6. Sammuta liesi ja lisää joukkoon kaakaojauhe. Vispaa voimakkaasti tasaiseksi seokseksi.
  7. Nosta pehmennyt voi taikinakulhoon, mittaa joukkoon sokeri ja suolaa ja vatkaa nopeasti yhteen.
  8. Lisää kananmunat. Vatkaa, kunnes munat ovat sekoittuneet voin joukkoon.
  9. Lisää kaikki jauhot ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  10. Lisää lopuksi kaakaoseos ja vatkaa, kunnes se on sekoittunut taikinaan.
  11. Kaada taikina vuokaan. Päällystä vuoan kyljet yksinkertaisella foliolla, jotta kakku paistuu tasaisemmin.
  12. Nosta uuniin 75 minuutiksi. Tarkista kypsyys puisella tikulla.
  13. Anna kakun jäähtyä ennen sen irrottamista vuoasta.
  14. Leikkaa kakku neljään osaan, kun se on täysin jäähtynyt.

Valmista täyte

  1. Ota vadelmat sulamaan.
  2. Vispaa vispikerma ja vaniljasokeri, kunnes kerma hieman kiinteytyy.
  3. Notkista tuorejuustoa omassa kulhossa lusikalla sekoittaen.
  4. Lisää kerma tuorejuuston joukkoon sekoittaen ja kaakaojauhe siivilän läpi samalla vatkaten, kunnes täyte on tasaista ja kiinteää. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  5. Muusaa vadelmat haarukalla soseeksi ja sekoita joukkoon sokeri ja nosta jääkaappiin odottamaan. Mikäli haluat täytteestä makeampaa, lisää täytteen joukkoon taloussokeria maun mukaan. Täytteet säilyvät hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakku neljään osaan.
  7. Levitä vadelmaa jokaisen kerroksen päälle. Anna imeytyä hetki.
  8. Kokoa kakku levittäen kaakaotäytettä jokaisen kerroksen väliin.
  9. Siisti lopuksi kakun kyljet ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.

Kuorruta ja koristele kakku

  1. Lusikoi tuorejuusto kulhoon ja notkista sitä sekoittamalla.
  2. Mittaa tomusokeri valmiiksi pieneen astiaan.
  3. Mittaa tuorejuuston joukkoon kerma ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi, lisäten samalla tomusokeria siivilän läpi. Vatkaa, kunnes kuorrute on kiinteää.
  4. Erota kuorrutetta kolmeen kuppiin, jokaiseen kaksi ruokalusikallista. Värjää jokaisen kupin kuorrute eri väriseksi. Loppu jätetään valkoiseksi.
  5. Kuorruta kakku ensin valkoisella kuorrutteella ja levitä sitten värjättyjä kuorrutteita haluamallasi tavalla.
  6. Lisää nonparellit lusikan avulla tiputellen pitkin kakun kylkeä.
  7. Koristele lopuksi kakun kansi hedelmillä, vadelmilla, karkeilla ja donitseilla tai macaronseilla.