Vaniljainen kaakaovanukasresepti

Tämä klassikkoherkku on helppo valmistaa meidän reseptillä. Se maistuu ihanasti entisaikojen vanukkaalta.

Keskitaso

Valmistusaineet

  • 8 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 3-5 tippaa vaniljauutetta
  • 5 kananmunankeltuaista
  • 2,5 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

  1. Lämmitä 2 dl maitoa kattilassa ja vispaa joukkoon kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
  2. Lisää vaniljauute. Anna kiehahtaa.
  3. Vatkaa keltuaiset ja 6 dl maitoa, lisää maissitärkkelys mieluiten siivilän läpi. Vatkaa tasaiseksi.
  4. Kaada kuuma kaakaoseos munaseoksen joukkoon ohuena nauhana.
  5. Kaada seos takaisin kattilaan ja kiehuta hiljaisella muutama minuutti samalla vispaten, kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.
  6. Kaada vanukas annoskuppeihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  7. Kaada päälle kinuskikastiketta, pursota kermaa tai nauti sellaisenaan!

Suklaavanukas päivässä pitää mielen iloisena!

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.