Vasikan entrecôte tuorepastan ja chimichurrin kera Hungry Chefin tapaan

…myönnettäköön, kyllä Taste of Nikinmäki tässä jeesasi enemmän kuin paljon, kehitteli täysin kokonaan tämän(kin) reseptin. Mutta Chef allekirjoittaa tämän! Panosta hieman ja tee pasta itse tai oikaise valmis(tuore)pastalla. Niin tai näin, tämä pasta on hittikamaa!

180 min Haastava 4 annosta

Valmistusaineet

Tuorepasta:

Kastike pastalle + lihat:

Chimichurri:

  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 1 chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2-1 tl savupaprikaa
  • pippuria
  • suolaa
  • 1 tl balsamicoa
  • n. 0,5 dl Borges extra-virgin oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota Vasikan entrecote:t päivää ennen pakkasesta jääkaappiin sulamaan. Nosta 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta huoneenlämpöön.
  2. Valmista tuorepasta:
  3. Mittaa pizzajauhot työtasolle keoksi ja tee niiden keskelle kuoppa.
  4. Riko kananmunat kuoppaan.
  5. Ala sekoittaa taikinaa hitaasti yhteen.
  6. Vaivaa taikinaa 10 minuutin ajan, kunnes taikina on pehmeää.
  7. Anna valmiin taikinan seistä kaksi tuntia.

Taikinan levätessä voit tehdä valmiiksi chimichurrin:

  1. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet (jos haluat chimichurrista tulisempaa, jätä siemenet).
  2. Silppua kaikki ainekset pieneksi ja laita kulhoon.
  3. Lisää savupaprika ja balsamico sekä hyppysellinen suolaa ja vähän pippuria.
  4. Kaada öljy sekaan, sekoita ja tarkista maku. Öljyä kuuluu olla sen verran, että kastike on löysää.

Jatka pastan työstämistä:

  1. Leikkaa tuorepastataikinasta pala.
  2. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen.
  3. Nosta 1 – 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle.
  4. Taittele taikina kasaan ja leikkaa sopivan levyisiä ”nauhoja”

Tai oikaise hieman ja osta kaupasta tuorepastaa 😉

Viimeiset silaukset:

  1. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko sipulit pieneksi.
  2. Lisää pannulle kunnon loraus Borges Classic oliiviöljyä ja lisää tomaatit ja sipulit kuumalle pannulle.
  3. Kuullota hetki ja laske lämpö pienelle.
  4. Anna porista rauhassa ja sillä välin paista Hungry Chefin vasikan entrecote -pihvit pakkauksen ohjeen mukaan: kuumalla pannulla 3 min puoli, laita 15 minuutiksi folioon lepäämään.
  5. Sillä välin kun lihat ovat foliossa niin kypsennä pasta ja lisää Hungry Chefin pizzakastike tomaattien joukkoon pannulle.
  6. Lisää suolaa ja tarkista maku.
  7. Keitä pasta runsaassa, hyvin suolatussa vedessä 1-2 min. Valuta, mutta jätä pari kauhallista keitinvettä sivuun.
  8. Lisää pasta pannulle tomaattien joukkoon ja sekoita hyvin.
  9. Lisää joukkoon 1-2 kauhallista keitinvettä ja sekoita vielä kunnolla sekaisin.
  10. Asettele pasta lautasille, leikkaa pihvit pasta-annosten päälle siivuiksi.
  11. Viimeistele chimichurrilla.