Vegaaninen suklaajuustokakku

Viena K -blogistaan tunnettu ja tänä vuonna esikoisreseptikirjansa Let’s eat cake julkaissut Viena Jurvelin taiteili ihanan jouluisen suklaakakun. Vienan hyppysissä syntyvät kakut ovat aina vegaanisia ja ah, niin maistuvia ja kauniita!

Vietän yleensä joulua perheeni kanssa pohjoisessa. Syömme paljon perinteisiä jouluruokia, äitini tekee ihanaa riisipuuroa ja parhaat laatikkoruoat. Minun vastuullani on ollut yleensä kahvipöydän kakku – tänä vuonna ajattelin tarjota perheelleni tätä suussasulavaa suklaajuustokakkua, joka on helppo valmistaa täysin vegaanisesti! Juustokakku on sinällään harhaanjohtava nimi, sillä tämä kakku ei sisällä juustoa lainkaan. Tuorejuustokakkumainen koostumus syntyy soijavispin ansiosta.

Helppo

Valmistusaineet

Pohja:

Täyte:

Suklaaganache:

  • 100g tummaa maidotonta suklaata
  • 0,75 dl kaurakermaa
  • nokare maidotonta margariinia

Valmistusohje

18-20cm irtopohjavuokaan

Pohja

  1. Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keksimuru, margariini ja mantelijuoma keskenään.
  2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte

  1. Vatkaa soijavispi jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa varovaisesti vesihauteessa, sekoita sitten sulanut suklaa ja soijavaahto keskenään huolellisesti.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon vielä kaakaojauhe ja suokosokeri.
  4. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Suklaaganache

  1. Pilko suklaa kulhoon.
  2. Lämmitä kaurakermaa kattilassa, kunnes seos on kuumaa.
  3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa kerman sekaan.
  4. Lisää joukkoon lopuksi margariininnokare, joka antaa ganachelle vähän kiiltoa. Jos seoksesta tulee liian paksua, lisää hiukan kermaa.
  5. Valuta ganache valmiin suklaajuustokakun päälle, koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.