Vihannessämpylät

Helpot vihannessämpylät valmistuu kätevästi valmiista vihannessoseesta. Vaikeinta tässä reseptissä on malttaa odottaa, että sämpylät kohoavat liinan alla.

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 1 pussi
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 10 g sulatettua voita

Valmistusohje

  1. Lämmitä vihannessose +42 asteiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja anna levätä 5 minuuttia.
  2. Mittaa suola ja jauho kulhoon. Lisää puolet jauhoista soseeseen ja sekoita.
  3. Lisää voisula ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti.
  4. Jaa taikina 6 osaan. Ripottele jauhoa alustalle ja muotoile palat sämpylöiksi.
  5. Nosta uunipellille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa tunti.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla 225-asteeseen, noin 10 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä liinan alla. Tarjoile uunituoreena.

Ota lapset apuleipureiksi!