Vihannessämpylät

Helpot vihannessämpylät valmistuvat kätevästi valmiista vihannessoseesta. Vaikeinta tässä reseptissä on malttaa odottaa, että sämpylät kohoavat liinan alla.

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Lämmitä vihannessose +42 asteiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja anna levätä 5 minuuttia.
  2. Mittaa suola ja jauho kulhoon. Lisää puolet jauhoista soseeseen ja sekoita.
  3. Lisää voisula ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti.
  4. Jaa taikina 6 osaan. Ripottele jauhoa alustalle ja muotoile palat sämpylöiksi.
  5. Nosta uunipellille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa tunti.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla 225-asteeseen, noin 10 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä liinan alla. Tarjoile uunituoreena.

Ota lapset apuleipureiksi!

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.