Yrttipestokanalla täytetyt uunibataatit

Makea uunibataatti saa täytteeksi yrttipestolla maustettua sitruunaista kanatäytettä. Viimeistele täytetyt uunibataatit rapeilla paahdetuilla pinjansiemenillä.

60 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 4 kpl bataattia

Pesto:

  • 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • ½ pnt ruohosipulia
  • 1 pnt lehtipersiljaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa

Täyte:

Valmistusohje

  1. Nosta pestyt bataatit uunivuokaan. Kypsennä niitä 175-asteisessa uunissa noin tunti, bataattien koosta riippuen. Bataattien kypsyessä valmista yrttipestokanatäyte.
  2. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Laita yrtit tehosekoittimen kulhoon. Raasta joukkoon kova juusto. Lisää loput aineet joukkoon ja soseuta ainekset keskenään tehosekoittimella.
  3. Valuta kanafileet ja riko haarukalla irtonaiseksi. Sekoita pesto kanan joukkoon ja murenna joukkoon feta. Mausta sitruunamehulla ja suolalla ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kun bataatit ovat kypsyneet, leikkaan pintaan pitkittäisviilto ja koverra hieman koloa täytteelle.
  5. Täytä uunibataatit pestokanatäytteellä ja ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.