Lagom

Hyvän makuisia, ravinteikkaita, sopivan kokoisia ja ennenkaikkea arkea helpottavia ratkaisuja tarjoavat supersmoothiet, käyttövalmiit kanafileet sekä siemennäkkileipämme Snäkkäri. Sitähän Lagom on, hyviä pikkujuttuja.

Katso tuotteet

Lagom – se tarkoittaa juuri sopivasti, ei mitään liikaa tai mitään liian vähän.

Sitähän Lagom on, hyviä pikkujuttuja, jotka auttavat sinua arjen paremmissa valinnoissa. Lagomin tarkoitus on tarjota hyvän makuisia, ravinteikkaita, sopivan kokoisia ja ennenkaikkea arkea helpottavia ratkaisuja. Koska jos 80% syö Lagomisti, 20% voi tehdä vähän mitä huvittaa. Lagom -tuoteperhe sisältää tällä hetkellä superssmoothiet, käyttövalmiit kanafileet ja snäkkärin, eli kaura-siemennäkkärin. Lagom tarjoaa niin proteiinia kuin kuituakin, sopivassa suhteessa.

Lagom on Lejoksen brändi ja kehittelemme siihen juuri suomalaisille sopivia tuotteita yhdessä kumppaneidemme kanssa. Loistava esimerkki tästä on Iltalehden Kultainen Pippuri 2019 -kisassa vuoden välipalaksi valittu Snäkkäri, joka on yhdistelmä siemennäkkileipää ja perinteistä näkkileipää!

Rapeaa, raikasta ja juuri sopivan mausteista – mehevät hittileivät syntyvät hetkessä

Tuttu kanapatonki on helppo tuunata vietnamilaisittain vain muutamalla aineksella. Käyttövalmiilla kanalla täytetyt leivät on helppo koota vaikkapa mökillä tai piknikillä.

Kana Bahn mi – vietnamilainen patonki 6–8 annosta

1 maalaispatonki
2 pkt / 4 prk Lagom-kanafileitä öljyssä tai vedessä
2 rkl makeaa chilikastiketta

Salaatti
2 porkkanaa
5 dl jääsalaattia suikaleina
½ kurkku
½ dl minttua hienonnettuna
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
ripaus suolaa

Kastike
1 ½ dl majoneesia
1 rkl makeaa chilikastiketta

Lisäksi
1–2 punaista chiliä
tuoretta korianteria
limetinlohkoja

1. Aloita salaatista. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös salaatti suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla kaapien. Laita kaikki vihannekset kulhoon ja sekoita joukkoon minttu, etikka, soija, öljy ja ripaus suolaa.
2. Valuta kanafileet öljystä ja sekoita joukkoon chilikastike.
3. Sekoita kastike majoneesista ja chilikastikkeesta.
4. Leikkaa patonki 6–8 sopivan kokoiseen annospalaan. Halkaise palat jättäen toinen reuna ehjäksi. Lusikoi kanatäytettä, chilimajoneesia ja salaattia patongille.
5. Viimeistele patongit maun mukaan hienonnetulla chilillä, korianterilla ja limetillä.

Kanafalafelit ja kurkkutahinijogurtti

Parhaat falafelit valmistuvat kuivatuista kikherneistä, mutta kiireinen voi valmistaa nämä myös käyttövalmiista kikherneistä. Täyttävät kanafalafelit maistuvat raikkaan kurkkutahinijogurtin kanssa.

Katso Kanafalafeliresepti

Pähkinäinen rosmariinivoi Snäkkärille

Pähkinäinen voi maistuu täydelliseltä rosmariinilla maustettuna. Vaahdotettu voi antaa hienon maun kaikkeen ruoanvalmistukseen. Levitä kerros rosmariinivoita snäkkärin pääälle ja nauti!

Resepti rosmariinivoille

Lagom -tuotteet